“Zero waste” gyártástechnológiánk

Közzétéve: 2017. nov 9.
Címkék:

Szeretnétek megtudni hogyan készülnek termékeink?

A szőlő példáján keresztül bemutatjuk “zero waste” gyártási folyamatunk lényegét.

A borkészítés során keletkezett törkölyt szétválasztva újrahasznosítjuk, szőlőhéj és szőlőmag formájában. A szőlőhéjat megőrölve szőlőhéjőrleményt kapunk, amely kiváló antioxidáns forrás. A szőlőmagból olajat préselünk; emellett pellet (préselvény) is keletkezik, amelyből őrléssel szőlőmaglisztet készítünk. A szőlőhéjőrleményt és szőlőmaglisztet használhatjuk kenyérsütéshez adalékként, süteményekbe, joghurtba keverve. Az olaj ülepítése során keletkező szőlőmagolaj-iszapot kozmetikumként kínáljuk. Kiválóan használható arcpakolásként, adalékanyag nélküli, természetes összetevőkből áll.

Azon magok üledékeiből, amelyek finomak, krémet készítünk, ilyen pl. dió-, mandula-, tökmagkrém.

A szőlőmagolajat felhasználhatjuk sütéshez, főzéshez és táplálék-kiegészítőként is, mivel vitamin- és antioxidáns-forrás. A szőlőmagolajjal szappant és ajakbalzsamot is készítünk.

További termékeink előállítása is a fent leírt elven alapszik, így minden termékvariációnkból van olaj, liszt és krém/ iszap..
Büszkék vagyunk arra, hogy a gyártási folyamat során nem keletkezik hulladék. Ez a “zero waste” technológia lényege. 🙂

Nekünk fontos, hogy a jövő generációja is élvezni tudja a természet adta szépségeket. Reméljük, sok apró, helyes döntéssel és odafigyeléssel Te is hozzájárulsz környezetünk védelméhez.

 

Kapcsolódó termékek