A megtalált kincs, a csodálatos szőlőmagolaj

Minden ezzel kezdődött, visszanézve tényleg annyira triviálisnak tűnik, itt hevert a szemünk előtt, egy karnyújtásnyira tőlünk.

És volt egy 19 éves diáklány, aki meglátta, és az ő karja nyúlt a szemétbe érte. Pedig tizenévvel ezelőtt már mind többet lehetett olvasni arról, hogy a szőlő magja értékes olajat rejt, de még egyáltalán nem volt széles körben ismert hazánkban, a borászatok, szőlészetek pedig még mindig tonnaszám dobták ki a borkészítés első fázisában keletkező törkölyt, amit maximum pálinkafőzdéknek vagy állati takarmánynak adtak el disznók etetéséhez. Cégünk ügyvezető-tulajdonosa még diákként hallott a szőlőmag hideg sajtolással történő feldolgozásáról, majd miután egy marketingfeladat témájaként kicsit jobban beleásta magát, meglátta benne az üzleti lehetőséget is. Itt kezdődik a Grapoila története. Még a mára világszerte ismert márkanevet is a szőlőmagolajnak köszönhetjük.

A hidegen sajtolt szőlőmagolaj mind gasztronómiai, élettani és kozmetikai szempontból különleges a magolajok közt is. A speciális préstechnológiával, alacsony hőfokon préselt magok minden értékes tápanyaga megőrződik az olajban: gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban, zsírban oldódó vitaminokban, polifenolokban és más antioxidáns hatású összetevőkben. Ezeknek köszönhetően a szőlőmagolaj jótékony hatással lehet szívre, keringésre és az érrendszerre, az immunrendszerre, véd a szabad gyökök káros hatásaitól, segíthet allergiák, gyulladásos betegségek esetén. Érdemes tehát rendszeresen fogyasztani szőlőmagolajat, akár naponta egy-egy kiskanállal.

A gasztronómiában is hamar kivívta a maga helyét a gourmet finomságok között. Egyrészt azon kevés hidegen sajtolt olajok közé tartozik, amelyek magas füstpontjuknak köszönhetően sütéshez is használhatók, íze jól passzol a sült húsokhoz. Salátaolajnak, sajtok, gyümölcsök mellé is kitűnő.

Ugyanakkor speciális bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik, ezért az egyik legkeresettebb kozmetikai olaj. Minden bőrtípusra használható, mivel segít a faggyútermelés szabályozásában. Kiváló hidratáló, antioxidáns összetevői késleltetik a bőr öregedését, segítheti a sérült, foltos, ráncos bőr újraépülését. Keverhetjük krémekbe, használhatjuk smink alá vagy masszázsolajhoz.

Miután a szőlőmagolaj a legrégebb óta gyártott termékünk, bizton állíthatjuk, hogy van tapasztalatunk a legjobb minőségű alapanyag kiválasztásában, és a tiszta, jó ízű, kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező olaj előállításában. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a 2020-as évben a világ leghíresebb, vakteszten alapuló ételkóstoló versenyén, a Great Taste-en, Londonban a neves szakemberekből álló zsűri két-csillagos, kiváló minősítést ítélt oda a Grapoila hidegen sajtolt szőlőmagolajnak.

Gyártóként is sok élelmiszeripari és kozmetikai cég keres meg bennünket jó minőségű alapanyagokat keresve, hiszen az olajokat és liszteket sok más termék előállításához is szívesen használják összetevőként. A Great Taste nyertes szőlőmagolajunk például legutóbb egy nagyon különleges megbízatást kapott: a Nani almaecet gyümölcszselé-ben ad rangjukhoz illő kíséretet a tölgyfahordóban érlelt, bio, szűretlen almaecetnek és a valódi almának. A vegán társaság bevetése az egészség szolgálatába már nagy lendülettel el is kezdődött.

https://termeszetesgumicukor.hu/nani-almaecet-gumicukor