Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Mandulakrémes clafoutis


Mandulakrémes clafoutis

Hozzávalók:

-  4 tojás
-  370 ml tej
-  8 csapott ek. liszt
-  5 csapott ek. cukor
-  1 tk. vaníliakivonat
-  két marék gyümölcs (meggy vagy szamóca, ribizli, josta)
-  4 tojás
-  1 tk. vaníliakivonat
-  5 csapott ek. cukor
-  8 csapott ek. liszt
-  két marék gyümölcs (meggy vagy szamóca, ribizli, josta)
-  370 ml tej
-  4 tojás
-  5 csapott ek. cukor
-  370 ml tej
-  1 tk. vaníliakivonat
-  8 csapott ek. liszt
-  két marék gyümölcs (meggy vagy szamóca, ribizli, josta)

Verjük fel a tojást a cukorral, adjuk hozzá a mandulakrémet, a tejet és a vaníliakivonatot. Adagoljuk hozzá a liszthez a folyékony részt és keverjük csomómentesre.Tisztítsunk meg 2 marék gyümölcsöt (ha meggyet használunk, magozzuk ki és a leve egy részét is nyomkodjuk ki óvatosan). Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt formába, szórjuk a tetejére a gyümölcsöt és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig. Utána hagyjuk kihűlni, kb. 1 óra alatt kellően megszilárdul.