Grapoila / Receptek / Étel receptek / Mandulakrémes clafoutis
Mandulakrémes clafoutis
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 370 ml tej
- 8 csapott ek. liszt
- 5 csapott ek. cukor
- 1 tk. vaníliakivonat
- két marék gyümölcs (meggy vagy szamóca, ribizli, josta)
- 4 tojás
- 1 tk. vaníliakivonat
- 5 csapott ek. cukor
- 8 csapott ek. liszt
- két marék gyümölcs (meggy vagy szamóca, ribizli, josta)
- 370 ml tej
- 4 tojás
- 5 csapott ek. cukor
- 370 ml tej
- 1 tk. vaníliakivonat
- 8 csapott ek. liszt
- két marék gyümölcs (meggy vagy szamóca, ribizli, josta)
Verjük fel a tojást a cukorral, adjuk hozzá a mandulakrémet, a tejet és a vaníliakivonatot. Adagoljuk hozzá a liszthez a folyékony részt és keverjük csomómentesre.Tisztítsunk meg 2 marék gyümölcsöt (ha meggyet használunk, magozzuk ki és a leve egy részét is nyomkodjuk ki óvatosan). Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt formába, szórjuk a tetejére a gyümölcsöt és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig. Utána hagyjuk kihűlni, kb. 1 óra alatt kellően megszilárdul.