Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Diós-répás muffin


Diós-répás muffin

Hozzávalók:

-  2 db répa (90 gramm)
-  4 gramm fahéj
-  100 ml zabital vagy tej
-  9 gramm sütőpor
-  1 db tojás (S-es)
-  100 gramm zabpehelyliszt
-  1 nagy csipet só
-  160 gramm datolyapaszta
-  2 db répa (90 gramm)
-  100 ml zabital vagy tej
-  100 gramm zabpehelyliszt
-  1 db tojás (S-es)
-  4 gramm fahéj
-  160 gramm datolyapaszta
-  9 gramm sütőpor
-  1 nagy csipet só
-  2 db répa (90 gramm)
-  1 db tojás (S-es)
-  160 gramm datolyapaszta
-  100 ml zabital vagy tej
-  100 gramm zabpehelyliszt
-  4 gramm fahéj
-  9 gramm sütőpor
-  1 nagy csipet só

A répákat megpucoljuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a datolyapasztát, a tejet, a diókrémet és a dióolajat. Mindezt szépen összedolgozzuk. Egy másik tálban a lisztet alaposan elkeverjük a fahéjjal, a sütőporral, a sóval. A lisztes keveréket a répás alaphoz adjuk és habverővel alaposan összekeverjük. 180 fokra előmelegített sütőben - légkeverés mellett - 30 perc alatt készre sütjük. A megadott mennyiség 7 db normál méretű muffinhoz elegendő.
 

Hálás köszönet a receptért László Viviennek! #vivivelfőzök