Grapoila / Receptek / Étel receptek / Diós-répás muffin
Diós-répás muffin
Hozzávalók:
- 2 db répa (90 gramm)
- 4 gramm fahéj
- 100 ml zabital vagy tej
- 9 gramm sütőpor
- 1 db tojás (S-es)
- 100 gramm zabpehelyliszt
- 1 nagy csipet só
- 160 gramm datolyapaszta
- 2 db répa (90 gramm)
- 100 ml zabital vagy tej
- 100 gramm zabpehelyliszt
- 1 db tojás (S-es)
- 4 gramm fahéj
- 160 gramm datolyapaszta
- 9 gramm sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 2 db répa (90 gramm)
- 1 db tojás (S-es)
- 160 gramm datolyapaszta
- 100 ml zabital vagy tej
- 100 gramm zabpehelyliszt
- 4 gramm fahéj
- 9 gramm sütőpor
- 1 nagy csipet só
A répákat megpucoljuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a datolyapasztát, a tejet, a diókrémet és a dióolajat. Mindezt szépen összedolgozzuk. Egy másik tálban a lisztet alaposan elkeverjük a fahéjjal, a sütőporral, a sóval. A lisztes keveréket a répás alaphoz adjuk és habverővel alaposan összekeverjük. 180 fokra előmelegített sütőben - légkeverés mellett - 30 perc alatt készre sütjük. A megadott mennyiség 7 db normál méretű muffinhoz elegendő.
Hálás köszönet a receptért László Viviennek! #vivivelfőzök