Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Rebarbarás, napraforgós morzsasüti


Rebarbarás, napraforgós morzsasüti

Hozzávalók:

-  8 ek. zabpehely (tésztához)
-  1 marék kockázott datolya vagy egyéb aszalt gyümölcs (tésztához)
-  6-8 szem szeder
-  1 tojás
-  2 fejnyi bodzabogyó
-  4 ek. cukor (tésztához)
-  4 ek. cukor
-  2 db alma
-  50 dkg rebarbara
-  8 ek. zabpehely (tésztához)
-  4 ek. cukor
-  50 dkg rebarbara
-  4 ek. cukor (tésztához)
-  6-8 szem szeder
-  2 fejnyi bodzabogyó
-  1 marék kockázott datolya vagy egyéb aszalt gyümölcs (tésztához)
-  2 db alma
-  1 tojás
-  8 ek. zabpehely (tésztához)
-  4 ek. cukor (tésztához)
-  1 marék kockázott datolya vagy egyéb aszalt gyümölcs (tésztához)
-  1 tojás
-  4 ek. cukor
-  50 dkg rebarbara
-  6-8 szem szeder
-  2 fejnyi bodzabogyó
-  2 db alma

A morzsatészta hozzávalóit késes aprítóban összedolgozzuk a tojással (a tojást kiválthatjuk arany lenmagliszttel és még több zsiradékkal).

A cukrot karamellizáljuk, ráborítjuk a kockázott almát és rebarbarát, ha kicsit kiengedte a levét, a szedret és a bodzát is.

Kivajazott piteformába öntjük, rászórjuk a morzsát és 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.

Tipp: bármilyen gyümölccsel elkészíthető, a tálaláshoz egy kis házi joghurt, tejföl, vagy akár fagyi se áll neki rosszul!