Grapoila / Receptek / Étel receptek / Rebarbarás, napraforgós morzsasüti
Rebarbarás, napraforgós morzsasüti
Hozzávalók:
- 8 ek. zabpehely (tésztához)
- 1 marék kockázott datolya vagy egyéb aszalt gyümölcs (tésztához)
- 6-8 szem szeder
- 1 tojás
- 2 fejnyi bodzabogyó
- 4 ek. cukor (tésztához)
- 4 ek. cukor
- 2 db alma
- 50 dkg rebarbara
- 8 ek. zabpehely (tésztához)
- 4 ek. cukor
- 50 dkg rebarbara
- 4 ek. cukor (tésztához)
- 6-8 szem szeder
- 2 fejnyi bodzabogyó
- 1 marék kockázott datolya vagy egyéb aszalt gyümölcs (tésztához)
- 2 db alma
- 1 tojás
- 8 ek. zabpehely (tésztához)
- 4 ek. cukor (tésztához)
- 1 marék kockázott datolya vagy egyéb aszalt gyümölcs (tésztához)
- 1 tojás
- 4 ek. cukor
- 50 dkg rebarbara
- 6-8 szem szeder
- 2 fejnyi bodzabogyó
- 2 db alma
A morzsatészta hozzávalóit késes aprítóban összedolgozzuk a tojással (a tojást kiválthatjuk arany lenmagliszttel és még több zsiradékkal).
A cukrot karamellizáljuk, ráborítjuk a kockázott almát és rebarbarát, ha kicsit kiengedte a levét, a szedret és a bodzát is.
Kivajazott piteformába öntjük, rászórjuk a morzsát és 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.
Tipp: bármilyen gyümölccsel elkészíthető, a tálaláshoz egy kis házi joghurt, tejföl, vagy akár fagyi se áll neki rosszul!