Grapoila / Receptek / Étel receptek / Kukoricacsíra-olajos, tojásos sült spárga
Kukoricacsíra-olajos, tojásos sült spárga
Hozzávalók:
- fél kg friss zöld spárga
- 10 dkg sült szalonna
- 5 db főtt tojás
- fél citrom leve
- fűszereke: cayenne bors, fekete bors, római kömény
- fél kg friss zöld spárga
- fél citrom leve
- 5 db főtt tojás
- 10 dkg sült szalonna
- fűszereke: cayenne bors, fekete bors, római kömény
- fél kg friss zöld spárga
- 5 db főtt tojás
- 10 dkg sült szalonna
- fél citrom leve
- fűszereke: cayenne bors, fekete bors, római kömény
A spárgát megtisztítjuk, tepsibe fektetjük, majd meglocsoljuk az olajjal. Sütőbe tesszük, és ha már puhulni kezd, megsózzuk és hozzáadjuk a pirított szalonnakockákat. Hagyjuk, hogy picit összesüljenek, majd a sütőből kivéve meglocsoljuk citromlével, ráhelyezzük a félbevágott tojásokat és megszórjuk a fűszerekkel.