Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Kukoricacsíra-olajos, tojásos sült spárga


Kukoricacsíra-olajos, tojásos sült spárga

Hozzávalók:

-  fél kg friss zöld spárga
-  10 dkg sült szalonna
-  5 db főtt tojás
-  fél citrom leve
-  fűszereke: cayenne bors, fekete bors, római kömény
-  fél kg friss zöld spárga
-  fél citrom leve
-  5 db főtt tojás
-  10 dkg sült szalonna
-  fűszereke: cayenne bors, fekete bors, római kömény
-  fél kg friss zöld spárga
-  5 db főtt tojás
-  10 dkg sült szalonna
-  fél citrom leve
-  fűszereke: cayenne bors, fekete bors, római kömény

A spárgát megtisztítjuk, tepsibe fektetjük, majd meglocsoljuk az olajjal. Sütőbe tesszük, és ha már puhulni kezd, megsózzuk és hozzáadjuk a pirított szalonnakockákat. Hagyjuk, hogy picit összesüljenek, majd a sütőből kivéve meglocsoljuk citromlével, ráhelyezzük a félbevágott tojásokat és megszórjuk a fűszerekkel.