Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Sütőtök curry


Sütőtök curry

Hozzávalók:

-  1 nagy csomó metélőhagyma
-  1 csokor petrezselyem (vagy koriander, ízlés szerint)
-  2 bögre jázmin rizs
-  2 csapott ek. garam masala
-  gránátalma
-  pár szál ázsiai citromfű
-  1 ek. tandoori fűszerkeverék
-  1 nagy tök (kb. 2 kg)
-  2 kókusztej konzerv (2x400 ml)
-  1 ek. tandoori fűszerkeverék
-  2 bögre jázmin rizs
-  2 kókusztej konzerv (2x400 ml)
-  pár szál ázsiai citromfű
-  1 csokor petrezselyem (vagy koriander, ízlés szerint)
-  1 nagy tök (kb. 2 kg)
-  gránátalma
-  1 nagy csomó metélőhagyma
-  2 csapott ek. garam masala
-  2 bögre jázmin rizs
-  pár szál ázsiai citromfű
-  1 nagy tök (kb. 2 kg)
-  1 nagy csomó metélőhagyma
-  2 csapott ek. garam masala
-  1 ek. tandoori fűszerkeverék
-  2 kókusztej konzerv (2x400 ml)
-  1 csokor petrezselyem (vagy koriander, ízlés szerint)
-  gránátalma

Pirítsuk meg 3 ek. kukoricacsíra-olajon a jázmin rizst, majd adjunk hozzá 4 bögre vizet és szórjuk bele egészben az ázsiai citromfű szárakat, így utána könnyebb belőle kiszedegetni. A rizst közepes lángon addig főzzük, amíg a víz nagy részét felszívja, majd kis lángon, fedő alatt pároljuk még 10 percig.

Pucoljuk meg és vágjuk kockákra a tököt. Egy nagy lábasban fonnyasszuk meg az apróra vágott metélőhagymát 4 ek. kukoricacsíra-olajon. Tegyük bele a tököt, szórjuk meg garam masalával és tandoori fűszerkeverékkel, majd alaposan keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a kókusztejet és főzzük össze (kb. 15 perc). Főzés közben ne sokat keverjük, különben szétesik a tök. Akkor készültünk el, ha a tök egy része krémes, de azért maradnak benne egész, harapható darabok.

Szedjük ki a rizst egy nagy tálba, öntsük rá a tök-kókuszcurryt, ízesítsük, díszítsük nagyobbra vágott petrezselyemzölddel (aki szereti, helyettesítheti korianderrel), gránátalma magokkal. Aki még egzotikusabb ízekre vágyik, locsolja meg egy kis mustármagolajjal.

(A recept hozzávalóit 6 főre kalkuláltuk.)