Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Füstölt halfilé salátaágyon


Füstölt halfilé salátaágyon

Hozzávalók:

-  1 kg afrikai harcsafilé
-  rukkola
-  1 marék gránátalmamag vagy áfonya
-  100 g sonkapác
-  1 zacskó mozarellagolyó
-  olívabogyó
-  20 dkg só
-  fenyőmag
-  saláta
-   2 db sárgarépa reszelve
-  1 kg afrikai harcsafilé
-  fenyőmag
-  100 g sonkapác
-   2 db sárgarépa reszelve
-  20 dkg só
-  1 marék gránátalmamag vagy áfonya
-  saláta
-  olívabogyó
-  rukkola
-  1 zacskó mozarellagolyó
-  1 kg afrikai harcsafilé
-  100 g sonkapác
-  20 dkg só
-  saláta
-  rukkola
-  1 zacskó mozarellagolyó
-  fenyőmag
-   2 db sárgarépa reszelve
-  1 marék gránátalmamag vagy áfonya
-  olívabogyó

Pácoljuk be a harcsafilét annyi páclében (kb. 3 l víz + sonkapác + só), amennyi elfedi a halszeleteket és tegyük 24 órára a hűtőbe. A pácléből kivett halat – forgatás nélkül – füstöljük kb. 1,5 órán keresztül egy asztali halfüstölő szett segítségével. A meleg füstben gyakorlatilag omlóssá fő a hal, melynek jele, hogy a filé mindkét oldala egyenletesen bebarnul (csak belül marad kissé vöröses a hús).

Grapoila tipp: tegyünk alufóliát a forgács alá, illetve a rácsra, a hal alá is, előbbi a takarítást könnyíti meg, utóbbi pedig szaftosabban tartja a halat, így jobban összeérnek az ízek.

Készítsünk salátaágyat a hal alá, ízlés szerinti összeállításban, majd locsoljunk rá egy kis mustármagolajat. Aki a pikánsabb ízeket kedveli, az használjon pár csepp csípős paprikamagolajat is. Óvatosan fektessük a halszeleteket a salátaágyra.

Különleges vendégváró előétel, melyhez remekül passzol a rozé.